RESUM DE LA 2a MARATÓ CRA PALÀNCIA-ESPADA

El projecte MARATÓ CRA PALÀNCIA-ESPADÀ és un projecte real que al llarg dels dos últims cursos escolars hem pogut comprovar que funciona. Funciona perquè és un projecte que va crear-se tenint en compte les motivacions i els interessos de l’alumnat i, per aquest motiu, tots i totes les participants se senten generadors i peces clau d’un canvi.

El que va començar sent un projecte dirigit a l'alumnat dels nivells superios s'ha convertit en un projecte més global. L'alumnat dels cursos inicials de primària dels aularis de Navajas i Castellnovo, després de veure la tasca i la implicació dels companys i companyes majors, va minifestar la seaua intenció de participar i d'ajudar al projecte en la mesura de les seues possibilitats. 

D'aquesta manera, el grupo de 1r i 2n de Castellnovo, va afegir-se al projecte amb el grup de 3r i 4t de la mateixa població aprofitant que les dos agrupacions han estats constituïdes com un grup bambolla; i, el grup de 1r, 2n i 3r de Navajas decidí ajudar al grup de 4t, 5é i 6é sumant kilòmetres en algunes sessions d'Educació Física. 

De manera objectiva i immediata, l’alumnat ha conegut els seus progressos en la recollida de residus de l’entorn i en els kilòmetres recorreguts pel seu grup-classe. Hem comprovat que aquest fet motiva als participants dels distints aularis a continuar esforçant-se per tal de superar-se com a grup i per intentar superar les marques de les altres agrupacions.

De manera subjectiva hem pogut comprovar la conscienciació mediambiental que ha nascut i s’està desenvolupant en l’interior del nostre alumnat. Hem pogut comprovar aquest fet per les demandes de l’alumnat dels cursos inicials per participar en el projecte afegint-se a les sessions dels companys i de les companyes dels cursos superiors i per la motivació per cuidar el planeta que manifestava tot l’alumnat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario